Nyheter

Aiab Energy tar steget in i ett nytt affärsområde med lösningar för energilagring som bidrar till en mer hållbar och stabil energiförsörjning.

Fagervik 2024-02-15

Behovet finns bland annat inom förnybar energi, tung industri, laddinfrastruktur och som balanskraft.
Utvecklingsarbetet sker i partnerskap med Volvo Penta och den första prototypen presenteras i vår. Lösningen består av ett batterisystem ​​​​​​​med hög energitäthet levererat av Volvo Penta och en skräddarsydd styrning och paketering från Aiab Energy som säkerställer effektiv användning och lång drifttid.

Batterisystem kommer att spela en viktig roll i omställningen till ett hållbart sätt att lagra elektrisk energi från förnybara kraftkällor som sol eller vind, som möjliggör en effektiv användning av dessa resurser och förbättrar nätstabiliteten.

− I takt med att energilandskapet utvecklas vill vi stödja våra kunder i att navigera mot omställningen till en mer hållbar kraftgenerering. Vårt samarbete med Aiab Energy understryker vårt engagemang, säger Marcus Olsén, Volvo Penta Area Sales Manager för den nordiska marknaden.
Aiab Energy är idag en stark aktör inom reservkraft i Norden. Sedan 1970 har företag, sjukhus, myndigheter och anläggningar inom totalförsvaret fått pålitliga och skräddarsydda Aiab-lösningar för strömförsörjning, baserade på Penta-motorer.

− Vi har en nära relation till Volvo Penta sedan 40 år och det var ett naturligt val av samarbetspartner för att utveckla och lansera en lösning inom energilagring, säger Jakob Sandwall, vd för Aiab Energy.

− Vårt samarbete präglas av samsynen på produkt och kund: vi erbjuder båda premiumprodukter av högsta kvalitet och har gedigen kunskap som vi gärna delar med av oss till våra kunder. En annan viktig faktor bakom partnersamarbetet är att båda bolagen har en robust leveranskedja och ett utmärkt eftermarknadsstöd vilket är en avgörande faktor för förtroendet hos våra kunder.

Aiab Energy är en del av Koncentra, en privatägd industrigrupp som förvärvar och utvecklar framgångsrika nischbolag inom verkstadsindustrin.

Vi söker Automationsingenjör!

Fagervik 2024-02-02

Lockas du av ny, bred och spännande teknik och att få vara med i produktutveckling under hela produktionscykeln? Vill du arbeta med anpassade avancerade tekniska lösningar i allt från små detaljer till stora komplexa system? Då ska du söka tjänsten som Automationsingenjör till Aiab energy AB och få vara med och bidra till att trygga elförsörjningen i både samhället och i företagsvärlden. Du erbjuds en ansvarsfull roll och är med på vår fortsatta tillväxtresa genom att utveckla, tillverka och leverera lösningar som håller för både dagens och framtidens krav.

Klicka här för att läsa mer och skicka in din ansökan.

Vi från Aiab vill tacka er kära kunder och samarbetspartners för det fina samarbetet under 2023 och ser fram emot nya spännande möjligheter tillsammans på det nya året.

Vi önskar er alla en God Jul & Gott Nytt År! 

Nytt projekt och nytt samarbete tillsammans med Lilla Edets kommun och SP-Gruppen AB 

Fagervik 2023-12-14
​​​​​​​
Beställare av projektet är EdetHus AB. Totalentreprenör i partnering är ByggDialog AB.
 
Projektet avser nybyggnation av idrottshall, Nya Fuxernahallen och ska stå klar 2025. Nya Fuxernahallen byggs för att kunna fungera som en så kallad trygghetspunkt, något som innebär att hallen kommer att kunna användas som mötesplats om en större kris skulle inträffa. 
 
Vi på AIAB ENERGY AB har fått förtroende att leverera reservkraft i detta projekt. Reservkraftsanläggningen utförs som en 2-nätsanläggning och kommer betjäna både trygghetspunkten men även ett befintligt storkök.
 
Kraven på tillförlitlig reservkraft är höga och vi bygger våra lösningar enligt projekteringsanvisningar från MSB. 

Vi tackar våra beställare SP-Gruppen AB, EdetHus och projektgruppen för det fina förtroendet att få vara med och leverera våra robusta lösningar i detta projekt. 
 
Här kan du läsa mera om projektet. 


VI SÖKER MEKANIKKONSTRUKTÖR!

Fagervik 2023-10-03

Vill du vara med och bidra till att trygga elförsörjningen i både samhället och i företagsvärlden? Som mekanikkonstruktör erbjuds du en ansvarsfull roll och är med på vår fortsatta tillväxtresa genom att utveckla, tillverka och leverera lösningar som håller för både dagens och framtidens krav. Läs mer nedan och skicka in din ansökan. 

https://rutinera.se/mekanikkonstruktor-till-aiab-energy-ab/

ÖPPEN ANTAGONISTISK HOTBILD FÖR ELFÖRSÖRJNINGEN

Fagervik den 2021-11-16

Aiab Energys grundare hälsar på

Fagervik den 2021-09-15

​​​​​​​Bilden är tagen i samband med att vi firade Lennart Asklund på hans 80 årsdag, han är grundaren av Aiab Energy AB.
Det är Lennart Asklund och hans fru Anita Asklund som sitter placerad i stolarna.
Företaget startade 1970 och företaget är sen starten belägen i Fagervik.

Reservkraftaggregat, elverk eller backup?

Välj Aiab och få helhetslösningar av reservkraftssystem. Kontakta oss på 060-57 03 90 eller
info@aiab.se. ​​​​