Välkommen till Aiab energy

Reservkraftslösningar sedan 1970

När du väljer oss, får du över 50 års erfarenhet av att konstruera, tillverka, installera, driftsätta och underhålla skräddarsydda lösningar för reservkraft och trygg elförsörjning. Elförsörjning är en allt viktigare fråga i samhället och i företagsvärlden, och hos oss hittar du en specialist på lösningar med hög effekt, höga krav och höga säkerhetsklasser. 

Aiab börjar med Lennart Asklund

Aiab grundades av Lennart Asklund och det är från honom företagsnamnet kommer. Aiab energy bildades 1970 då Lennart Asklund gick från att utföra service och underhåll av olika reservkraftverk till att börja utveckla egna lösningar. Tanken då var att med en skräddarsydd totallösning ge dig som kund en mer effektiv anläggning och en anläggning som var fullt kompatibel med det ordinarie systemet. Att få en sömlös övergång vid strömavbrott var målet och redan då handlade arbetet om att förstå behov,  hitta vägar till anpassning och ändå leverera rätt reservkraft och strömförsörjning. Den grunden är något som driver företaget än idag, och med framtidens höga krav på elektrifiering tror vi att just anpassning efter behov och effektiva lösningar kommer att behövas allt mer. Grunden för oss är alltid att utveckla, tillverka och leverera en lösning som håller för både dagens och framtidens krav.

Aiab är ett lokalt och innovativt företag

Aiab erbjuder lösningar med aggregatstorlekar från 10-2000 kVA. Idag har vi utveckling, tillverkning i våra lokaler i Timrå, där även all utrustning testas i ett EMC-mätlabb. Redan från början har Aiab varit ett företag som erbjuder egenutveckling och egen tillverkning av produkter och lösningar. Genom innovation och målmedveten kvalitetsutveckling är vi specialiserade på konstruktion och tillverkning av lösningar som har hög säkerhetsklass. Några av våra uppdragsgivare är MSB, LKAB, Vattenfall, Fortifikationsverket och SL. Det gör att den som väljer oss får en samarbetspartner med kunskap och kompetens för att kunna leverera lösningar som klarar höga effektkrav, förstår vad stark miljöpåverkan innebär såväl som yttre faktorers påverkan på strömförsörjningen. Dessutom har vi en bred kunskap inom de olika behov som en reservkraftslösning ska kunna leverera.

Aiab ger dig helhetslösning hela vägen

Hos hittar du enbart kundanpassade totallösningar inom strömförsörjning, vilket innebär skräddarsydd utrustning såväl som utveckling, konstruktion och tillverkning, platsmontage, idrifttagning, utbildning samt fältservice. Dina behov styr vår lösning. Du kan få ett serviceavtal där vi testar din anläggning en gång om året, men vi kan också testköra driften en gång i månaden. Du får också möjlighet till att spara onödiga reparationer med kontinuerligt underhåll, och kan alltid känna dig trygg med att om något händer, så kommer din reservkraftslösning att gå in och ta över driften av din verksamhet tills den akuta bristen på ström är löst.

Har ditt företag en reservkraftslösning vid långvarigt strömavbrott?

Ring oss på 060-57 03 90 eller skicka ett mejl till info@aiab.se så berättar vi mer om varför det är en riktigt bra investering.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​